SuppeSesong!
Smakfullt - næringsrikt & mettende
Studenter- eneboere - barnefamilier - unge og gamle, løp å kjøp kortreiste grønnsaker!
Nå er grønnsakssesongen i gang,og utvalget er bedre enn ellers i året.
SuPreSupPer
Supper kan være et fullverdig måltid som smaker godt,metter lenge og inneholder betydelige mengder med viktige næringsstoffer."Smarte supper" er dessuten lavbudsjettmat,og egner seg utmerket for lagring i fryseboksen;Frys ned i passe porsjoner,og gjør hverdagen din enklere.Supper kan like gjerne serveres til lunsj som til forrett og middag.
Hvorfor ikke ta med varm,velsmakende suppe som "nistepakke" på jobben eller skolen?
Hvorfor ikke ta med varm,velsmakende suppe som "nistepakke" på jobben eller skolen?
Fyll opp termosen med et suppegodt måltid.Da holder du deg lengre mett,og lengre konsentrert utover ettermiddagen. Deilig å komme hjem etter en lang arbeidsdag uten å være "råsulten" under middags- lagingen.
Supper for enhver smak
Supper kan være så mangt. Jeg har tatt utgangspunkt
Supper kan være så mangt. Jeg har tatt utgangspunkt
i grønnsakssupper med:
Purre-Gulrøtter - Kålrot - Sellerirot - Poteter og kål.
Linser og bønner byr på mye næring, og passer utmerket til suppe. Tørkede linser må bløtlegges i vann først.
Kjører du ferdigkokte linser i en blender får du en fin mos, som gir suppen en kremet konsistens. Linsene er rike på proteiner, og metter lenge.
Brune - grønne - svarte - røde linser har rikelig med næring,metter godt og lenge , og er billig. |
Bladpersille kan enten brukes direkte i suppene eller drysses over. Bladpersille er "unnværlig " til både supper og gryteretter. |
Enkel grønnsakssuppe Kok kraft på kraftbein og tilsett gullrøtter,poteter,kålrot,purre,sellerirot og bladpersille. Hvis du må ha salt - bruk Himalayasalt. Dryss gjerne over litt grovkvernet pepper. |
Hot Vegetar: Kraft fra kraftbein,fersk chilli,hvitløk og ingefær.Stangselleri,brekkbønner,gullrot,løk og tomater |
Inviter til hverdagsfest
Fyrrig kyllinglapskaus!
10 hvitløkfedd
2 hele røde chili
2 ts fersk ingefær
Skjæres opp i små biter og freses i olivenolje. Bruk gjerne en romslig jerngryte hvis du har det.
Tilsett deretter:
Skjær 2 stk kyllingfile opp i små strimler
Passe stor bunt med bladpersille - finklippes
1-2 stk rødløk - finkuttes
Når kyllingstrimlene er gjennomstekte tilsettes 1- 2 ss rød sterk karrypasta + 4-5 stk modne tomater.
Gi tomatene først en omgang i blenderen.
Tilsett gjerne (ferdigkokte )1 - 2 dl røde bønner eller grønne linser.
Til slutt tilsetter du ca 1 liter kraft + 3- 4 ss med kokosmelk.
Nyt smaken av hjemmelaget
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar