JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

søndag 28. juli 2013

Helbredende Krydder & Urter

Menneskene har til alle tider vært klar over urtenes medisinske egenskaper.Flere urter og kryddersorter har styrkende og stimulrende effekt, og et stort antall planter virker blant annet gunstig på fordøyelsen vår.

Urter og krydder har spilt en viktig rolle i folks hverdagsliv i mange tusen år,både i kokekunsten,som medisiner,i essenser og i skjønnhetsmidler.Krydder og urter er ekte supermat,og bør vies mye mer oppmerksomhet i den daglige matlagingen vår.Fler og fler forskere kan vise til oppsiktsvekkende resultater på at supermaten virker forebyggende, og forhindrer en rekke farlige livsstilsykdommer. 
CHILI
Chilikrydderet har de siste årene fått mye publisitet innen legevitenskapen, og det er stoffet capsaicin som forskerne finner interessant i medisinsk sammenheng. Krydderet benyttes til både å helbrede og forebygge enkelte krefttyper, og chilien benyttes til smertestillende preparater.Krydderet inneholder antioksydanter, og har også evnen til å øke blodsirkulasjonen og sette i gang stoffskriftet. Mange påstår at krydderet er en god "hjelper" når vekten skal reduseres.
GURKEMEIE
Gurkemeie virker betennelsesdempende og har god effekt på mange typer maveproblemer.Krydderet brukes blant annet til å bekjempe giktlidelser og tyktarmkreft. Forskningen kan vise til resultater der Gurkemeie virker svært betennelsesdempende.Krydderet kan med fordel inntas i større mengder for å forebygge.


KANEL
Kanel inneholder blant annet et stoff som blir kalt MHCP.Stoffet har en svært gunstig innvirkning på insulinet og blodsukkeret, og har derfor en merkbar effekt hos mennesker med diabetes 2. 1/2 ts om dagen gir resultater.Kanel virker også normaliserende på kolesterolet, og det er påvist at krydderet innholder antibakterielle stoffer som kan hindre utvikling av både bakterier,og soppdannelse i underlivet hos kvinner.
Kanel inneholder både jern,kalsium og fiber og har en gunstig innvirkning på blant annet forstoppelse, og krydderet har en positiv effekt på å avgifte stoffer som utskilles gjennom tarmen.
I Norge kan vi med fordel bruke mye mer kanel i matlagingen. Kanel egner seg svært godt til kjøttretter som lam og okse. 
SALVIE


Salvie har i århundrer blitt brukt som legeplante. Planten inneholder betenndelseshemmende aktive stoffer, og stoffer som stimulere både til et bedre blodomløp, hjernefunksjon og nervesystem. Kvinner har gjennom tidene brukt Salvie til å redusere hormonelt betingede gener, eksempelvis menstruasjonsmerter. 

Mer informasjon 
http://www.mskcc.org
http://www.webmd.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar