JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

søndag 14. juli 2013

Vær din beste venn - stell pent med deg selv hver eneste dag !

Henrik Ibsen skrev i Vilanden "Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske tar du lykken fra det med det samme"

Ansvarsfraskrivelse og selvbedrag er to av de verste "syndene" vi kan begå mot oss selv, når det ikke tjener til annet enn negative konsekvenser.Vi forfatter våre egne "sannheter" der årsaksforklaringene vi benytter virker overbevisende på oss selv. Denne strategien oppleves dessverre som både sann og riktig, og ikke minst svært befriende der og da. Men! Etter den "søte kløe kommer den sure svie".  

Både ansvarsfraskrivelse og  selvbedrag handler nemlig om å skylde på omverden. Legge ansvaret over på andre.Enten det er i forhold til opplevelser og erfaringer, eller omstendigheter i livet forøvrig. 
Det blir en måte å legitimere og renvaske forklaringen på 
"hvorfor jeg handler som jeg gjør".



"Jeg har ikke tid til å lage skikkelig mat, for jeg har så mye å gjøre". Et tilsynelatende uskyldig eksempel for de fleste. Baksiden av medaljen er at raske matløsninger, og et ensidig kosthold i hverdagen garantert vil reduserer helsetilstanden på sikt.Det fremtidige resultatet er riktignok uforutsigbart; Om man får diabetes før fylte 20 år, eller om konsekvensene blir et hjerteinfarkt innen man er midtveis i livet, nei det vet vi ikke med sikkerhet. Det vi vet, er at en nedsatt helsetilstand resulterer i en betydelig nedsatt livskvalitet.

Å ikke ta ansvaret for seg selv er som å "spille russisk rullet"....Sats på åpenhet og ærlighet ovenfor deg selv...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar