De som påstår at hjemmelaget sunn mat er tidskrevende og kjedelig, kan neppe ha prøvd "Fiskesymfoni". Med alle ingrediensene på plass, tilberedes denne fiskeretten like raskt som det er å ta ut en frossenpizza av emballasjen, og steke den!
2-3 fiskefileter - kombiner gjerne med scampi,kamskjell eller reker
2-3 forskjellige grønnsaker
Krydder, feks hvitløk-chillie-ingefær
Friske urter
Olivenolje eller en ts smør + eventuelt lime/sitron som presses over fisk og grønnsaker.
Stekefolie
Det kan være lurt å legge folien dobbelt, ca. 40 cm lang. Skjær opp fisken i passe store terninger. Bruk fisksorter som er fast i kjøttet. Kombinasjonen laks,breiflabb og steinbitt egner seg utmerket. Kveite er godt,men en forholdvis dyr fisk.
Fisketerningene legger du utover folien, sammen med grønnsakene. Dryss gjerne over finhakket persille og litt vårløk, det setter nydelig smak! Til feite fiskesorter er noen dråper saft fra lime eller sitron et supert tilskudd, som nærer oppunder den gode fiskesmaken. Tilsett litt olivenolje eventuellt en ts godt smør. Dryss over litt grovt havsalt. Det kan med fordel droppes, for salt gjør mye ungang i kroppen.
Folien skal brettes sammen slik at skjøten blir tett og vender opp. Hvis du klemmer sammen hver ende litt ekstra, får folien fasong som et vikingskip. Inn i oppvarmet ovn på ca 160 grader i 20 min.
Enkel hverdagvariant:
Breiflabb,brekkbønner, gulrøtter,gul paprika og litt squash.
Bon Appetit !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar