JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

fredag 19. juli 2013

Sunt - godt - raskt og billig

De som påstår at hjemmelaget sunn mat er tidskrevende og kjedelig, kan neppe ha prøvd "Fiskesymfoni". Med alle ingrediensene på plass, tilberedes denne fiskeretten like raskt som det er å ta ut en frossenpizza av emballasjen, og steke den! 
Du kan virkelig "leke" deg når du skal tilberede Fiskesymfoni. Det er kun ørsmå forandringer som skal til, og du har en håndfull ulike varienter. 

Velg og vrak mellom forskjellige grønnsaker. Skal retten få et eksotisk preg, er det bare å velge den rødeste chillien, hvitløk og ingefær, sukkererter og kanskje gul paprika. Den nordiske varianten kan eksempelvis ha grønnsaksgarnityr av purre/vårløk, gulrøtter og finhakket persille.
Fiskesymfoni er også  en utmerket grillrett, og kan like gjerne serveres som forrett(bare ved å redusere litt på mengden). Retten er en skikkelig "all arounder" som med enkle forandringer serveres både som hverdagsmat, og til fest.

BasisOppSkrift

  • 2-3 fiskefileter - kombiner gjerne med scampi,kamskjell eller reker
  • 2-3 forskjellige grønnsaker
  • Krydder, feks hvitløk-chillie-ingefær
  • Friske urter
  • Olivenolje eller en ts smør + eventuelt lime/sitron som presses over fisk og grønnsaker. 
  • Stekefolie 
  • Det kan være lurt å legge folien dobbelt, ca. 40 cm lang. Skjær opp fisken i passe store terninger. Bruk fisksorter som er fast i kjøttet.  Kombinasjonen laks,breiflabb og steinbitt egner seg utmerket. Kveite er godt,men en forholdvis dyr fisk. 

    Fisketerningene legger du utover folien, sammen med  grønnsakene.   Dryss gjerne over finhakket persille og litt vårløk, det setter nydelig smak! Til feite fiskesorter er noen dråper saft fra lime eller sitron et supert tilskudd, som nærer oppunder den gode fiskesmaken. Tilsett litt olivenolje eventuellt  en ts godt smør. Dryss over litt grovt havsalt. Det kan med fordel droppes, for salt gjør mye ungang i kroppen.
    Folien skal brettes sammen slik at skjøten blir tett og vender opp. Hvis du klemmer sammen hver ende litt ekstra, får folien fasong som et vikingskip. Inn i oppvarmet ovn på ca 160 grader i 20 min.

    Enkel hverdagvariant: 
    Breiflabb,brekkbønner, gulrøtter,gul paprika og litt squash.
    Fiskesymfoni ferdig på grillen og klar til servering.

    Ikke spar på friske velsmakende urter  
    Krydder på glass kan ikke måle seg med smaken fra friske urter. De fleste urter har dessuten medisinsk effekt! Den eneste forskjellen er at urtene (med et normalt inntak vel og merke) ikke gir ubehagelige  bivirkninger. I tillegg til et innhold av en rekke vitaminer og mineraler, kan flere urter ha god effekt på  fordøyelsesproblemer, angst, søvnløshet, svimmelhet, hodepine
    Det kan oppstå mye matglede av å "tørre" litt på kjøkkenet - prøv ut og eksperimenter!!Det gir ekstra motivasjon og glød til å kokkelere enda mer. 
    Livet handler om "learning by doing" og "Learning by tryning". Forsøke - og feile må til, og det er erfaringene som gjør oss gode. Gå flere sammen- enten det er  familien eller venner, og la kreativiteten virkelig får utløp.Det er dessuten fantastisk morsomt å prøvesmake hverandres retter i hyggelig selskap, som en avslutning på det hele.   
    Bon Appetit !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar