JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

tirsdag 16. juli 2013

Matfusking er farlig for helsa di !

Hver eneste uke avslører mediene matfusking innen næringsmiddelindustrien, noe som kommer oss forbrukere til gode. Det gir deg og meg en liten mulighet til (om ikke annet) å kunne velge, eller velge bort. 
Eierne av de største matvarekjedene i Norge påstår at vi som forbrukere er mest opptatt av pris, i forhold til matvareproduktene vi kjøper.Jeg derimot tror at folk blir rundlurt hver eneste dag, og at de handler i beste tro. 
I Norge har EØS-avtalen gjort matfatet mer søtt og fargerikt fordi EU-direktivene har åpnet opp for en ansvarsløs matpolitikk.Ærligheten ovenfor deg som kunde har forsvunnet i kampens hete,der gode inntjeningsmuligheter er i førsete.    

Et fremtredende eksempel er "bakevarebransjen".
I dag bugner det av "nystekte, ferske bakevarer" på hvert eneste supermarked, og sortimentet er enormt. I Norge utgjør brødmat en betydelig del av kostholdet. Vi er en "matpakke-nasjon", og vi bruker mye brødmat både til frokost og lunsj.

Trodde du at det lunka grovbrødet som kjøpes i butikken er nybakt, ferskt og sunt ? 

Sannheten er en annen; 
Bakevarene har ofte vært lagret på frysa i opp til ett helt år, og  grovheten i brødet handler ikke om ekte mel,fiber, kruskakli eller sammalt bygg. Det er tilsetningsstoffer og matsminke ! Matsminken benyttes for at bakevarene skal få den rette "looken" Kunstige fargestoffer som regelrett benyttes for å manipulerer oss som forbrukere til å tro at brødet vi kjøper er sunt.(det samme gjelder bl.a kjøttpålegg,mineralvann,saft + mye annet).  
Visste du at det er helseskadelige virkninger forbundet med flere av tilsetningsstoffene?

  • Azo-fargene kan gi allergilignende overfølsomhets-reaksjoner.
  • Søtstoffet cyklamat kan gi testikkelskade og nedsatt sædkvalitet
  • Konserveringsmidler som nitritt og nitrat kan omdannes til kreftfremkallende stoffer.
Føler du deg ofte oppblåst i magen etter du har spist noen brødskiver ? Sliter du kanskje med fordøyelse og do-besøk? Eller har du diffuse plager som gjør at du ikke føler deg tipp topp ? 

Mange mennesker går i årevis med daglige plager uten å vite årsak. Heller ikke alle leger er "oppdatert" på helseplager relatert til mat. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar