Hjemmelaget barnemat er sunt,enkelt og økonomisk.
I stedet for å bruke penger på ferdiglaget mat som inneholder konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, kan du bruke ferske råvarer som du har for hånden.
Best av alt, du vet nøyaktig hva barnet ditt spiser.
Frokost - lunsj - middag - dessert |
Bruk ferske råvarer som frukt,grønnsaker,kjøtt og fisk. Gode frukter til å begynne med kan være epler, aprikoser, bananer, blåbær, mango, fersken, pærer, plommer og svisker. Bruk gjerne grønnsaker som avokado, gulrøtter, erter, poteter, paprika, og squash.
NB! Hygiene er viktig.
Etabler gode matvaner tidelig,og la barnet spise den samme maten som resten av familien gjør.
Husk!
Barn trenger hverken sukker, salt eller andre smakstilsetninger i maten. Rent vann skal alltid være tørstedrikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar