JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

tirsdag 23. juli 2013

Bevisstgjøring - planlegging og gjennomføring

For å komme i gang med  gode matvaner,og en varig livstilsendring kan også noen enkle,men praktiske forandringer drive endringsprosessen lettere fremover.Det er viktig "nære" oppunder de nyetablerte vanene.Jo flere positive "støttespillere" vi har rundt oss i denne etableringsfasen,dessto bedre! Bevisstgjøring og fokus på smarte løsninger er fornuftige prioriteringer.

Å etablere gode matvaner på et rotete kjøkken er en unødvendig utfordring,når de gode matvanene skal integreres og etableres i hverdagslivet. 


Ha en grundig gjennomgang av "hjemmets hjerte"- Hvordan ser det ut ?Er det et innbydende rom som inspirerer til matlaging, og kanskje litt sosialt ? 
Uansett kjøkkeninnredning - gammelt eller nytt,tradisjonelt eller moderne så er trivsel et viktig nøkkelord.Et kjøkken skal selvfølgelig være rent,men også ryddig og funksjonelt. Det i seg selv er viktige bidragsytere til trivsel og motivasjon.Trivsel er ganske enkelt en positiv "samarbeidspartner"til vår indre motivasjon, og motivasjon er drivkraften vi trenger for å komme igang,iverksette og for å gjennomføre slik at vi kommer i MÅL

Det er menneskene som fyller rommet som er avgjørende!
Et gammelt, slitt kjøkken kan gjøre like god nytte som et hypermoderne.Å skape trivsel på et 60-talls kjøkken er fullt mulig!!! Kan et par malingsstrøk piffe opp kjøkkeninnredningen ?
"Go for it"Det er vanskelig å holde et overfylt kjøkken rent og ryddig. Rydd unna pyntegjenstander og overflødige "dubbeditter".Det samler støv og fett, og stjeler ofte verdifull arbeidsplass.Vær kritisk, og tenk grundig over hva er det jeg virkelig trenger. Overfylte skap-og kjøkkenskuffer har mottsatt effekt - det kan skape unødvendig irritasjon.

En del mennesker er "utstyrsfreaker" og handler inn alt av siste nytt. Å bruke masse tid i en travel hverdag på å finne de riktige arbeidsredskapene før du kommer igang med matlagingen....ja, det kan faktisk være en "snubletråd" som kan legge en demper på motivasjonen.Du kan spare tid og irritasjon på å "møblere" kjøkkenredskapene fornuftig; Ting du bruker ofte bør være lett tilgjengelig, og motsatt. Krumkakejernet kan lagres høyt oppe, eller bakerst i skapet ;)     

Godt arbeidslys, og nok arbeidsplass gjør matlagingen enklere. Savner du mer benkplass, og har litt gulvplass til overs? Da kan en kjøkkenøy på hjul være en smart investering. Fleksible løsninger er gull verdt :) 
Ektra arbeidsplass og oppbevaring kan være en smart løsning, og koster ikke så mye.

Arbeidsredskaper
Noen arbeidsredskaper er viktigere enn andre. 
Sats på kvalitet når det kommer til kniver,kjeler og kjøkkenmaskin.
Til all matlaging er gode fjeler som er lett å holde rene et must.

Kjeler med god kvalitet koster,men har gode kokeegenskaper og lang levetid.

Kjøkkenmaskin er en unnværlig "kjøkkenassistent" som  gjør  matlagingen enklere,feks til brødbakst.
Du kommer langt med fire gode kniver:kjøtt,fisk,gr.saker og brød. Ikke legg knivene i oppvaskmaskinen,det reduserer levetiden på redskapen. Slip opp knivene 1-2 ganger i året.


Kjøkkenredskap som henger fremme er en smart løsning når det er lite lagringsplass i skuffer og skap.
Blender og foodprosessor er ideelle redskaper til  å lage smoothie, lage barnemat, kverne egen kjøttdeig osv.1 kommentar:

  1. Flott skrevet !
    - ikke lett og få vekk unyttige ting på kjøkkenet, det er en evig planlegging, men du-verden og det hjelper ;-)

    SvarSlett