JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

søndag 28. juli 2013

Dropp SALT, så ofte du kan!


Helsemyndighetene i Norge har rettet mye  oppmerksomhet på sukker og fett,men har vært beskjedne med å opplyse om konsekvenser ift høyt forbruk av salt.Svenskene derimot kjører i disse dager en helsekampanje, for å bevisstgjøre forbrukere på konsekvenser av et høyt forbruk.

Opptil 75% av saltet kommer fra ferdigmat som pålegg,brød,frossenpizza mm. Fastfood og kantine-mat på arbeidsplasser og skoler bidrar også til det høye inntaket.Noen pizzatyper innholder så mye som 14 gram salt pr porsjon.Anbefalt dagsdose er ca.5 gram pr dag.


Det foreligger ikke klare regler for hva helsedirektoratet tolerer av saltmengder i ferdigmat.Matindustrien står derfor i dag ganske fritt - til selv å bestemme saltinnholdet i de ulike ferdigproduktene.





Hva skjer når vi spiser mye salt?
Personer som spiser oversaltet mat, har økt risiko for høyt blodtrykk - og dermed hjerte- og karsykdommer. Nyrene kan også bli skadet av mye salt i kosten.

Reduserer du på saltinntaket, reduserer du samtidig sjansen for både fedme,slag og hjerteinfarkt

Forskerne har funnet klare sammehenger mellom høyt inntak av salt og fedme.En av årsakene er at salt mat gjør deg tørst, og mange slukker tørsten med drikker som inneholder mye sukker/energi. 

For mer informasjon:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar