Marinert lammelår smaker fantastisk!
Sett inn lammelåret på langtidssteking - (på 90 -100 grader)da oppnår du saftig og mørt kjøtt i verdensklasse.
Hjemmelaget marinade:
Kaldpresset ekstra virgin olje.
Lammekrydder.
Jeg har brukt krydder fra T.I. krydderier.
Salt og urter fra Oliviers&Co.
En hel hvitløk og en halv fersk rød chillie som finkuttes.
Jeg stikker noen hull i lammelåret for å kunne "dytte" inn litt av marinaden,spesielt hvitløken. Smakene trekker seg da bedre inn i kjøttet.
Grønnsaksform med søtpotet
Server lammelåret på en seng av velsmakende grønnsaker:
2-3 søtpoteter skjæres i terninger eller små båter.
5-6 mandelpoteter skjæres i terninger
1 squash skjæres i terninger
Sukkererter skal være hele
Broccoli brytes i små buketter
3-4 løk grovhakkes
Hvitløkbåter finhakkes
4-5 smaks-tomater - hele
Bladpersille grovhakkes
3-4 basilikumblader
Spander 1-2 spiseskjeer god kaldpresset olje som fordeles over grønnsakene, før formen settes inn i ovnen på ca 160 grader
Når lammelåret er ferdig stekt, pakker du låret inn i folie og lar kjøttet få hvile.Imens klargjør du grønnsakene. Sett formen inn i stekeovnen. NB! Grønnsakene skal IKKE være " ihjel kokt/stekt" så følg med.
Bon appetit !!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar