JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

søndag 23. februar 2014

Lammelår i verdensklasse og uforglemmelig garnityr !


Marinert lammelår smaker fantastisk! 
Sett inn lammelåret på langtidssteking - (på 90 -100 grader)da oppnår du saftig og mørt kjøtt i verdensklasse.

Hjemmelaget marinade:
Kaldpresset ekstra virgin olje.
Lammekrydder.
Jeg har brukt krydder fra T.I. krydderier.
Salt og urter fra Oliviers&Co.
En hel hvitløk og en halv fersk rød chillie som finkuttes.

Jeg stikker noen hull i lammelåret for å kunne "dytte" inn litt av marinaden,spesielt hvitløken. Smakene trekker seg da bedre inn i kjøttet.

Fordel marinademiksen godt utover hele lammelåret før du setter festmaten inn i stekeovnen på langtidssteking(5-6 timer).


Grønnsaksform med søtpotet

Server lammelåret på en seng av velsmakende grønnsaker:
2-3 søtpoteter skjæres i terninger eller små båter.
5-6 mandelpoteter skjæres i terninger
1 squash skjæres i terninger
Sukkererter skal være hele
Broccoli brytes i små buketter
3-4 løk grovhakkes
Hvitløkbåter finhakkes 
4-5 smaks-tomater - hele
Bladpersille grovhakkes
3-4 basilikumblader  
Spander 1-2 spiseskjeer god kaldpresset olje som fordeles over grønnsakene, før formen settes inn i ovnen på ca 160 grader

Når lammelåret er ferdig stekt, pakker du låret inn i folie og lar kjøttet få hvile.Imens klargjør du grønnsakene. Sett formen inn i stekeovnen. NB! Grønnsakene skal IKKE være " ihjel kokt/stekt" så følg med.

Bon appetit !!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar