JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

fredag 28. februar 2014

Speil,speil på veggen der - hvem er den vakreste i verden her.....?


Hvor mange timer står du foran speilet før du skal ut å "møte verden"?....

Forfengelighet har sitt utspring fra tanken om hva som er vakkert og ser pent ut, og hva vi selv mener og tror vi blir tiltrukket av.Ideen vi har om et idealbilde er gjerne sterkt påvirket av samtidens trender og motebilder,og er derfor ikke en selvstendig oppfatning uavhengig av miljøet vi lever i. 


   I dag knytter vi ofte idealbilder til utseende og kropp; 
SeXy kropp - ungt utseende - Barbielook - perfekt sexliv osv.

Kropp og utseende har fått et enormt fokus de siste årene, og aldersgrensen nedad har sunket betraktelig.Mange barn helt ned i 6 - 7 års alderen er opptatt av både klær og utseende,og deltar aktivt på innkjøp av garderobe.

På mange videregående skoler er ikke  læring lengre det primære for elevene, men å bruke skolearenaen som en levende "CatWalk" - LOOK AT ME! 

Å få silikonpupper til 18 års dagen er ikke lenger en uvanlig fødselsdagsgave. 

"The big question is": 
Hvor går grensen fra å etterstrebe et  idealbilde,til at det blir en sykelig besettelse? 

Hele livet består av valg,men
velger du det som er best for deg ?

Eller er det "de andre" (der ute i verden) som er premissleverandører og pådrivere av valgene du tar?

Faresignalene 
er når de dyre klærne, de kosmetiske inngrepene,sultediettene eller overtreningen fungerer som falske substitutter for både selvfølelse og selvbilde. 

Idet substituttene(hjelpemidlene) skulle opphøre blir fallhøyden desto større, siden selvfølelse (et sterkt indre) er alfa og omega for å takle livets opp...og nedturer.  

Har du tenkt på at du er god nok....
akkurat som du er?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar