Komponerte en ny brødoppskrift til ære for de flinke idrettsutøverne våre :-)
Siden det er OL og pulsen er høy, presenterer jeg herved et brød som metter godt og lenge.
|
Valnøtter-gresskarkjerner og linfrø |
|
Ferdig hevet etter ca 45 - 60 minutter |
|
Steking på ca 180 grader,nederste rille.Brødene skal ha en gyllen farge. |
|
Tre ferdigstekte Olympiske gullbrød |
|
Masse næring i hver eneste brødskive! |
|
Grovt brød med brunost var akkurat det jeg trengte,da OL-dagen startet kl. 08.00 i dag :-)
Olympiabrødet innholder:
1 pakke gjær 2 dl vann 3 dl Biola eller Cultura 2 ss Blomsterhonning Økologisk hvetemel (Spelt) ca 1,5 kg I boks valnøtter 1,5 dl linfrø (bløtes i vann i forveien) 2 poser gresskarkjerner. Bland det våte først og deretter det tørre.Bland godt.
Bruk så lite mel som mulig. Elt heller inn litt ekstra mel etter deigen har hevet seg ca. 45 minutter. Når du har fordelt deigen i brødformene skal de etterheve ytterligere 15 minutter, før de pensles med vann og settes inn i stekeovnen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar