JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

mandag 3. februar 2014

Naturell "Skin care & beauty" rett fra kjøleskapet


Glem farlige konserveringsmidler - parabener + andre tilsetningsstoffer som ofte fremkaller utslett, allergier og hormonforstyrrelser. Bruk naturlige produkter også til utvortes bruk.


Visste du at kjøkkenet ditt er som reine spaavdelingen å regne? At kjøleskapet,skap og skuffer innholder matvarer som kan utkonkurrere selv de dyreste hudpleieprodukter? 

Bruk frukt,egg,honning og youghurtskvetter som nærmer seg siste forbruksdag, og lag deilige hudmasker,skrubber og hårkurer. Ikke bare sparer du penger,men kanskje du også reduserer litt matsøppel i løpet av året. Både fruktsyrer og melkesyrer er godt for huden. De både renser og  eksfolierer, slik at gamle hudceller fjernes. Resultat: Et gustent vintergrått ansikt får en freshere look.   
Avokado har en feit konsistens som gjør underverker for tørr hud, både i ansiktet og på kroppen,men avslutter du dusjen med kokosolje - massasje fra topp til tå....ja, da blir bodylotion unødvendig etterpå.  Skjønnhet kommer ikke bare innenfra.
C - vitamin og fruktsyrer kan gi huden en skikkelig boots. 

Mange av oss sitter timevis hver eneste dag å stirrer inn i en dataskjerm. Skjermen avgir stråler og kan ofte være årsaken til tørr hud,sviende øyne osv. Ta deg en liten "skjønnhets-hvil om du vil" med to agurkskiver godt plassert på hvert øye. Agurk innholder store mengder vann og tilfører derfor den tynne huden vi har rundt øynene rikelig med fuktighet. 
For knusktørt vinterhår

 Vedfyring og lue er ikke hårets beste venn, dessuten føner vi oftere håret om vinteren. Alt dette kan gjøre håret både tørt og livløstMange sverger til rømme for vinter-tørt hår.To til tre spiseskjeer masseres inn i håret.La det virke 15 minutter,og bruk gjerne en plasthette. Moroccanoil har blitt en storselger i Norge, men det finnes mange oljer som er like sunt for håret, og som dessuten er mye billigere. Olivenolje,Jojobaolje,Kokosolje og Avokadoolje...for å nevne noen. 

En god skrubb til kroppen lager du på en, to,tre med grovt havsalt blandet med mandelolje eller havregryn.
 Til ansiktet er en blanding av sukker og sitrus helt supert, en gang i blant. Gamle hudceller blir borte i en fei, og huden blir "babymjuk" etterpå. Påfør olje på våt hud etterpå, feks Jojobaolje.Oljen er rik på E-vitamin og collagenlignende stoff, og er helt fantastisk på sliten hud. 

Kos deg ;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar