JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

mandag 8. juli 2013

Velg supermat fremfor "helse på boks" !


 Spis spinat og bli like sterk som skipper`n !
Istedenfor å kjøpe dyre ferdigprodukter på boks, i pulverform eller pilleform, anbefaler jeg naturlige organiske grønnsaker. Ingen ting kan måle seg med naturlige produkter som oppbevares og tilberedes på riktig måte. 

Lettvinte helseløsninger har ofte en bakside. Vi tror vi "sikrer helsa vår" når det daglige vitamin- og kosttilskuddet inntas. Sannheten er at "sunnhet i pille/pulverform" i ytterste konsekvens kan ha en motsatt effekt. Overdoser kan blant annet gi skader på fosteret.  
Det snakkes dessverre lite om hva som er riktig dosering for den enkelte av oss. Hva med miksen av vitaminer, og mengdeforholdet av de forskjellige vitaminene i en multivitamin?  Hvilke tilskudd av vitaminer trenger vi daglig, i tillegg til vitaminene vi får gjennom kostholdet vårt ? Og, hvor stor dose av de forskjellige vitaminene har vi behov for, for å få dekket en eventuell vitaminmangel?  

Den beste måten å sikre et balansert og riktig inntak på er gjennom et variert og sunt kosthold. 

Start opp med en supermatdag i uka
Hvorfor ikke ha en dag i uka med kun vegetarkost på menyen. Vi har ikke behov for hverken kjøtt eller fisk hver eneste dag.Sett opp en dagsmeny med råvarer av bær, frukt, mørkegrønne grønnsaker, linser,bønner, nøtter, frø og ferske urter og krydder.
Husk at rå grønnsaker inneholder mer vitaminer enn dersom de blir varmebehandlet, feks stekt og dampet. 


Grønne og brune Linser er rike på fiber, mineraler og proteiner, og de metter godt og lenge. Linsene bør legges i vann noen timer innen de kokes. 

Den beste livsforsikringen som finnes


Det er aldri for seint å legge om kostholdet,men gode matvaner i ung alder legger et viktig grunnlag for en bedre helse og livskvalitet når vi blir voksne.

Mange middelaldrende mennesker kunne ha levd et godt liv uten medisiner og fysiske plager, dersom kostholdet og livsstilen hadde vært sunnere.Det er ikke det samme hva vi spiser eller drikker gjennom et langt liv, og det er heller ikke det samme om vi sitter foran en pc 10 timer hver eneste dag, eller om vi morsjonerer.

Det er et skyhøyt antall mennesker fra 50 år og oppover som er avhengig av medisiner hver eneste dag. De sliter med sykdommer og plager som skyldes en uheldig livsstil, og et usunt kosthold. I tillegg til reelle helseplager opplever mange å få plagsomme bivirninger av den daglige medisin - cocktailen.  

Visste du at i mange tilfeller kan riktig kosthold og morsjon ha bedre effekt for Diabetes 2 pasienter enn medisiner?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar