JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

søndag 7. juli 2013

Ikke for mye,ikke for lite .....men akkurat passeFor de aller fleste mennesker vil "evigvarende" slankekurer, eller rigide dietter være urealistisk, og rett ut sagt et trøstesløst prosjekt. Ganske enkelt fordi vi er "vanlige" mennesker som lever "normale" liv, noe som inkluderer både familie, jobb og sosialt samvær med venner osv.

Å leve på konstant "sparebluss" fordrer en enorm motivasjon - indre drivkraft, viljestyrke og mål. 

"Hva er jeg villig til å ofre - 
for å oppnå målet mitt"?

Det er ingen forunt å få alt her i livet. Spørsmålet er hva er viktigst for meg ? Modellenes motivasjon for å leve på strenge dietter tiår etter tiår er gode inntjeningsmuligheter på utseende og kropp.Ønske om å komme på forsiden av Vogue overskygger alle ulempene de utsetter seg for.Sannheten er at også disse menneskene går på "matsprekker", og tilbringer ukesvis på helsefarmer for å tilbakestille idealvekten. Og, hvem som får god hjelp av flinke kirurger fra tid til annen,snakkes det ikke så mye om.

De siste 20 årene har vi fått presentert mange "vidunderkurer" som lover en slankere kropp; noen med lite karbohydrater, noen dietter basert på blodtypen, rå mat, mye fiber osv.  

For oss som lever et allsidig liv med barn,familie og jobb er satsingen på en varig sunn livsstil en oppnåelig målsetting. Et balansert kosthold der hovedregelen er "Ikke for mye og ikke for lite, men akkurat passe". Å overdrive enten den ene eller andre veien, er ganske enkelt usunt! Fasitsvaret er en god balanse mellom hva vi spiser, hvor mye vi spiser,hvor ofte vi spiser og fysisk aktivitet.

Små enkle hverdagstips

Spis rene produkter. Matvarer som du ser hva er. Unngå industriell mat/ferdigprodukter. Rene matprodukter innholder mer næring, metter lengre og holder blodsukkeret stabilt. Vann er viktig ! 
Start dagen med et stort glass vann tilsatt sitron, og du får renset ut slaggstoffer. 

I tillegg til å sette nydelig smak på maten inneholder krydder "medisinske effekter"
Kanel
Fersk Ingefær
Fersk Chillie
Gurkemeie
HvitløkDeilige desserter kan være proppfulle av vitaminer og samtidig smake himmelsk!

 En del salattyper er ikke så sunne som vi kanskje tror. Lager du derimot en salatmiks som innholder grønnkål,spinat,persille og spirer får du en velsmakende og næringsrik salatbolle.


Spirer kan du "dyrke" på kjøkkenbenken. Smaker fantastisk godt i salater, over omeletter, på brødskiva osv.

Mange tror at oljer og fett er "fy-fy". Svaret er både ja og nei. Palmeolje er farlig og bør unngås !!! Kokosolje, linolje og olivenolje er derimot et pluss for helsa vår.  
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar