Kjøtt har i uminnelige tider hatt en viktig plass i norskt kosthold. Ferskt kjøtt var tidligere sesongvare, og bruken varierte i de ulike delene av landet. I dag er forbruket av kjøtt blitt enormt, og kan med fordel tones ned i det daglige kostholdet.
Ferdigkjøpt kjøttdeig,farser, pålegg og en rekke andre ferdigprodukter inneholder ofte mye "avfall" - muk,slintrer,fett osv. Velg derfor rene kjøttprodukter, og begrens bruken av ferdigkjøpt kjøttmat.
Kjøttdeig kan du lage selv.Da vet du med sikkerhet hva kjøttkakene, kjøttdeigen i tacoen eller på pizzaen inneholder.
Det finnes et utallig utvalg av kjøttkverner, og de rimeligste koster bare noen hundrelapper
Kjennetegn på god vare
Kjøtt av unge dyr skal være lyst og fin trevlet,med lyst,fast fett, og lys beinmarg. Godt storfekjøtt skal ikke ha for tykt lag med overflatefett.
Kjøtt inneholder verdifullt protein,vitaminer av B-gruppen og jern. Innholdet av fett varierer etter dyreslag, og de forskjellige deler av slaktet.
Kjøtt av eldre dyr, feks ku kan ha gult fett, og fettlaget kan være ujevnt og oljeglinsende.
Basis for høstens MiddagsMeny
Suppelapskaus
Ovnsteik
Oksesteik
Kalvesteik
Svinekam
Lammesal
Elgstek
Reinsdyrbiff
Biff med løk og pepperbiff
Lammekoteletter
Panert kalvebryst
Rent kjøtt gir mer næring, og metter lengre enn deiger og farser. Kjøp Smaksprodukter som fokuserer på spisekvalitet og dyrevelferd.
Basis for høstens MiddagsMeny
Suppelapskaus
Ovnsteik
Oksesteik
Kalvesteik
Svinekam
Lammesal
Elgstek
Reinsdyrbiff
Biff med løk og pepperbiff
Lammekoteletter
Panert kalvebryst
Rent kjøtt gir mer næring, og metter lengre enn deiger og farser. Kjøp Smaksprodukter som fokuserer på spisekvalitet og dyrevelferd.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar