JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

tirsdag 6. august 2013

MatKunnskap 2013


Å vite hva vi spiser er avgjørende for helsa vår. Det er ikke snakk om å være fanatisk,men å være bevisst - om ikke annet vite litt om hvilke konsekvenser råvarenes innhold har for helsetilstanden vår; Daglig velvære og den totale livskvaliteten i livet vårt.Mat kan være medisin,men i verste tilfelle også gift. 


Vi mennesker har lett for å ta en sunn og frisk kropp for gitt,når alt er velfungerende. Tenk langsiktig! Å investere i sin egen helse er viktigere enn alt annet av forsikringer og materielle goder.
"Det hjelper lite å bo i et slott hvis man er døende".

Mye tyder på at de fleste av oss er svært lite selektive, når det kommer til valg av matprodukter. Vi lar oss dessverre manipulere av daglig massiv reklame;Lokking med pristilbud - "gode kjøp",lettvinte løsninger gjennom et enormt utvalg av ferdigprodukter. 

VEKSTHORMONER PÅ KYR = HELSEFARLIG FOR DEG

Rask matproduksjon og rask avkastning har resultert i aksept for veksthormoner i foret. Høye doser med antibiotika tilsettes, da faren for smitte av sykdommer er påtrengende stor, feks innen  kyllingproduksjon,lakseoppdrett med flere. 
HENSYNSLØS ROVDRIFT - KYLLINGENE BLIR BEHANDLET SOM DØDT MATERIALE .
Det er kombinasjon av matindustriens pågående markedsføring, og den eksploderende utviklingen av produktutvalg, som har resultert i endringer av både holdninger og "behov" hos oss forbrukere ;Raske matløsninger- ferdigprodukter som ikke krever  mye jobb i en travel hverdag.I kjølevannet av "matsirkuset" har fokuset på matinnholdet derimot havnet langt ned på lista.

Sjekk råvarene litt nøyere før maten havner på middagstallerken.


Matproduksjonen har endret seg enormt de siste 40 - 50 årene, og endringene har ikke gått i favør for hverken forbruker, miljø eller dyrene i matproduksjonen. 


Kapitalen legger premissene,og rask profitt er overordnet både moral og etikk.Masseproduksjon rammer dyrene med lidelser i alle ledd. 

LANGSOM MAT

Langsom mat, er i det store og det hele slik matproduksjon generelt var i Norge på 60 -70 tallet.Med noen få bagatellmessige nyanser er dette det vi i 2013 kaller for ØKOLOGISK.  
Ikke spis deg syk!
                                                                            GENEMODIFISERTE GRØNNSAKER

TA VARE PÅ HELSEN DIN &
BLI EN BEVISST FORBRUKER

Husk at du og jeg inngår i en næringskjede. 
Ikke la hensynsløse matgiganter trigget av rask profitt overkjøre deg som forbruker.Det er din helse som betaler prisen i form av helseplager!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar