Å vite hva vi spiser er avgjørende for helsa vår. Det er ikke snakk om å være fanatisk,men å være bevisst - om ikke annet vite litt om hvilke konsekvenser råvarenes innhold har for helsetilstanden vår; Daglig velvære og den totale livskvaliteten i livet vårt.Mat kan være medisin,men i verste tilfelle også gift.
Vi mennesker har lett for å ta en sunn og frisk kropp for gitt,når alt er velfungerende. Tenk langsiktig! Å investere i sin egen helse er viktigere enn alt annet av forsikringer og materielle goder.
"Det hjelper lite å bo i et slott hvis man er døende".
Mye tyder på at de fleste av oss er svært lite selektive, når det kommer til valg av matprodukter. Vi lar oss dessverre manipulere av daglig massiv reklame;Lokking med pristilbud - "gode kjøp",lettvinte løsninger gjennom et enormt utvalg av ferdigprodukter.
HENSYNSLØS ROVDRIFT - KYLLINGENE BLIR BEHANDLET SOM DØDT MATERIALE . |
Det er kombinasjon av matindustriens pågående markedsføring, og den eksploderende utviklingen av produktutvalg, som har resultert i endringer av både holdninger og "behov" hos oss forbrukere ;Raske matløsninger- ferdigprodukter som ikke krever mye jobb i en travel hverdag.I kjølevannet av "matsirkuset" har fokuset på matinnholdet derimot havnet langt ned på lista.
Sjekk råvarene litt nøyere før maten havner på middagstallerken.
Matproduksjonen har endret seg enormt de siste 40 - 50 årene, og endringene har ikke gått i favør for hverken forbruker, miljø eller dyrene i matproduksjonen.
LANGSOM MAT Langsom mat, er i det store og det hele slik matproduksjon generelt var i Norge på 60 -70 tallet.Med noen få bagatellmessige nyanser er dette det vi i 2013 kaller for ØKOLOGISK. |
Ikke spis deg syk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar