JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

onsdag 7. august 2013

Syrlig, søtt og bittelitt sunt

"Spis - elsk og lev" 
Livet skal leves, og det skal nytes. Kos og nytelse er viktige  ingredienser for både trivsel, hygge og fysisk velvære. 
Her kommer min aller enkleste, men likevel  velsmakende sommerdessert! 
"Syrlig, søtt og bittelitt sunt" er faktisk fiks ferdig på en,to tre....Denne lille forfriskningen passer utmerket å servere på en varm sommerdag,når det sosiale skal nytes ute,og ikke inne på et varmt kjøkken.


 Mange påstår at det enkle ofte er det beste.

Til to porsjoner har jeg brukt en stk vaniljekesam og 6 ruter mørk kokesjokolade.Fordel Kesamen i to passende glass, feks små vinglass.Bryt opp kokesjokoladen i passe biter,eller bruk en kniv.Rasp litt av sjokoladen over, og stikk sjokoladebitene ned i kesamen. Server gjerne med lange teskjeer.Desserten skal være kald/kjølende. 
Dryss gjerne over noen bær,enten det er bringebær eller blåbær - dersom du har det for hånden. 


Å servere store mengder med dessert er etter min mening helt misforstått. Vi spiser oss passe mett på middag,men dessert skal kun være en touch med kos i etterkant av hovedmåltidet.La desserten få "bordplass" kun i helgene, og ved spesielle anledninger. Gode matvaner handler om å skille mellom "fest og hverdag".Det er først da vi virkelig verdsetter det lille ekstra...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar