JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

tirsdag 13. januar 2015

Smaks-fyrverkeri

Scampi*Quinoa*Karry*Kokos*Ovnsbakte
Grønnsaker

 Scampien (rå) freser jeg i wok. Når fargen kommer drysser jeg  godt  over med grovkornet Chilikrydder, og Gurkemeie. Etterpå blander jeg inn noen "store" spiseskjeer med sterk karrypasta. Deretter tilsettes kokosmelk. 
Slå ned varmen og tilsett ferdigkokt Quinoa.
Quinoa kokes på 1,2,3, og oppskriften er enkel:1 dl Quinoa og 1 dl vann. NB! Ikke bruk sterk varme for lenge....da blir scampien seig.
 Til grønnsakene har jeg brukt en stor aluminiumsform. Bryt opp to stk. brokkoli i mindre buketter,Skjær opp en rødløk, 6-7 hele smakstomater fordeles i forma. Fin-kutt en hel rød chili, og fordel utover hele sukkererter. Skjær opp en grønn paprika i litt grove biter. Hell deretter 1-2 dl kraft  over grønnsakene (kokt på kraftbein).
Til slutt fordeles ca. 3- 4 ts. søt chilisaus over grønnsakene. 
NB! Grønnsakene skal være myke,ikke grøtete.
Denne retten er ferdig på ca 20 minutter - helt perfekt på en vanlig ukedag 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar