JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

lørdag 19. april 2014

Til hverdags&fest



BOKHVETEPANNEKAKER
Bokhvete er en ettårig plante med rosa blomster som bærer de svartbrune, trekantede karakteristiske nøttene. Bokhvete har et høyt innhold av lysen, en aminosyre, og inneholder også mye organisk bundet kalsium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor. Bokhvete inneholder ikke gluten og er lettfordøyelig
En sunn allrounder for liten, og for stor!
Pannekakene har basis i tre ingredienser:Bokhvete,egg og tyrkisk yoghurt.Kjør en pose/250 gram bokhvete i en blender.Når frøene har fått melkonsistens,tilsettes 4- 5 egg og deretter 2- 3 spiseskjeer tyrkisk 
yoghurt.Bland dette godt,og hell det over i en bolle.Visp gjerne en ekstra omgang med en håndvisp(dette tar tilsammen ca. 2-3 minutter) 
Tilsett en spiseskje med hvetekli eller knuste linfrø hvis du vil ha grove wraps.
Tips til bruk:
Frokost - super erstatning for usunt kjøpebrød-knekkebrød mm.
Lunsj og nistemat: Pannekakene er like velsmakende kalde,og er en sunn og mettende lunsjrett med kylling og salat,skinke og ost + mye,mye mer. 
Varm lunsj - smårett - brunsj: Erstatt usunne taco (inneholder ofte palmeolje) eller kjøpe - wraps som inneholder en mengde kunstige tilsetningsstoffer og mel) med bokhvete-pannekake og spicy kjøttblanding med chili og hvitløk - smaker himmelsk!Finhakk bladpersille og dryss over. Glad i fisk?Fyll panne-kakene med tunfisksalat og dryss over finhakket rødkål.Det du kan ha på en brødskive,kan du også ha på panne-kakene.  
Dessert:Server med friske bær og litt vaniljekesam/vaniljeis,friske fruktbiter og litt krem...eller Cottage cheese,rista nøtter med en touch av fjellhonning.De naturelle nøttene rister du raskt i stekepannen.  
Kjære småbarnsforeldre! 
Bokhvete har høye verdier av både jern-magnesium,fosfor,kalium og fluor.Bokhvete inneholder godt med protein av høy kvalitet,og hveten er glutenfri.I motsetning til kornslag som hvete og havre er det ikke funnet muggsopp i bokhveten,den tilhører heller ikke kornfamilien.Muggsopp kan være farlig for barnet ditt! 
Erstatt derfor vanlig mel i  barnegrøt,brød og pannekaker med bokhvete.
Oppskrift på brød: 

Les artikkelen om 
Jo mer jeg leser,jo mer forstår jeg hvor lite kunnskaper jeg har.... 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar