JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

mandag 7. april 2014

SmartMatlaging


Det er fullt mulig å nyte etterlengtede fridager parallelt med å være en gjestfri vertinne/vert.Mange tror at det ene utelukker det andre,men det stemmer heldigvis ikke.Det som skal til er litt planlegging,og deretter velge SMART MATLAGING
Ikke gå i fella som noen gjør når det er mange høytidsdager,og duket for mye sosialt samvær;Mange sliter seg helt ut fordi alt skal være mer enn "110% perfekt".Det har jo blitt litt "trendy" å fremstå som en gourmetkokk, og det er ok,men alt til sin tid... 
Middagen eller menyen behøver ikke være komplisert,dyrt eller tidskrevende for at gjestene skal bli fornøyde.Til og med Hellstrøm verdsetter enkle retter,så sant det er laget på skikkelige råvarer,og ikke fusk.
Hva er smart matlaging?  
Så enkelt som gode råvarer,litt fantasi og planlegging.

Lag en meny for de dagene du/dere skal ha gjester,og tenk samtidig på deg selv oppe i alt dette;Hvor koselig er det å være "utkjørt "når gjestene endelig kommer?Eller at det som serveres krever at du som vertinne/vert flyr bena av deg i timevis. 
En god indrefile faller i smak hos de aller fleste.Skjær fileten opp i tynne skiver og la gjestene steke kjøttet og tilbehøret selv på bordgrillen.
Da serverer du god mat, og du får anledning til å nyte samværet med gjestene eller familien.Boller med litt variert garnityr er spennende, og det er supersosialt å spise sammen på denne måten. 
Det er et ordtak som sier
"Godt med alt som er gjort"
Lag ferdig - frys ned eller sett maten på kjørla!
Hvem rynker på nesa av gode,velsmakende gryteretter eller smakfulle supper med mye godt i ? Oftest smaker den type mat mye bedre dag nr.2, for da har smakene satt seg bedre. 
Ungarsk gulasj er raskt å tilberede, og det smaker godt! Ta opp noen hjemmebakte rundstykker fra fryseboksen, lunk dem i stekeovnen og server med  urtesmør.
 Kjøp inn et lammelår som du marinerer kvelden før. Sett lammelåret inn på langtidssteking på dagen,og la det stå å "gogjøre" seg til gjestene kommer.Lammelåret serverer du helt på et fat dandert med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Og,grønnsakene kan kuttes opp dagen i forveien og settes på kjørla med folie over.De siste "minuttene" før lammesteken er ferdig setter du formen med grønnsakene inn. 
Saftige lammeskiver med velsmakende rotgrønnsaker og en god sjy.....
VelBekommE!
Min favoritt er helstekt ørret i folie,fylt med deilige urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar