JA,VI KAN !

Hverdagsbalanse - Sunnhet - Velvære - Innsikt - Planlegge - Selvledelse - Valg - Mental trening - Energi - Motivasjon - Matvaner - Lev bedre - Inspirasjon - Ta ansvar - Mestring - Naturlig mat - Endringsprosesser - Tenke nytt - Bevisstgjøring - Ønske - Vilje - Handling - Mat som medisin - Suksess - Stolthet - Glede - Alternativer...................

mandag 21. april 2014

Oppskrift: SunNe bArn

De aller fleste foreldre vil i utgangspunktet det beste for sine barn. Men! Det er likevel ikke alt som gjøres i beste mening,som ender like bra;Overvektige barn, underernærte barn og barn med ødelagt tannhelse er noen av eksemplene på det. 
Allerede i mors mage legges grunnlaget for barnets helse. En sunn livsstil under graviditeten (og helst før) som består av et næringsrikt kosthold og god fysisk helse, gir barnet en god start. Et friskt og sunt foster har et godt utgangspunkt,for en god helse i oppveksten. 

Husk at morsmelk er og blir det beste alternativet for babyen. Morsmelktillegg kan ALDRI erstatte morsmelken! Å amme er derfor en viktig prioritet, så sant det ikke er fysiske årsaker som forhindrer dette.Når barnet begynner med fast føde,er hjemmelaget og nylaget mat overlegent sunnere,fremfor glassene du kjøper i butikken.I dag har vi mange hjelpemidler på kjøkkenet som gjør det enkelt og raskt å kunne lage babymaten selv. Lær barnet å spise variert;ulike smaker og ulik konsistensen. Å slippe usunne konserveringsmidler,kunstige fargestoffer mm vil være det beste for barnet ditt.Vær klar over at kunstige tilsetningsstoffer (som ferdigmaten på glass inneholder) kan gi barna alvorlige helseplager.
http://matcoachen.blogspot.no/2013/08/bytt-ut-ferdigmaten-og-lag-babymaten.html
Sunne barn trenger et variert kosthold med grønnsaker,frukt, fisk og kjøtt for å få dekket behovet med nødvendige næringsstoffer. Næring er avgjørende for både den fysiske og psykiske utviklingen til barnet.


Du er den viktigste rollemodellen!
Det er vi som foreldre som har hovedansvaret for å lære barnet gode spisevaner! Barn er helt avhengige av ansvarlige rollemodeller for å lære sunne spisevaner og fysisk aktivitet.Lærer barna å være aktive, mestre ulike aktiviteter, har de bedre muligheter for oppnå en god mentalhelse i oppveksten.Motoriske ferdigheter har stor innflytelse på generell innlæring, og forskningen forteller at kunnskapsrike  mennesker ofte er mer bevisst på sin egen helse, og sin egen helsetilstand.
Barn skal være i aktivitet - ikke sitte stille foran en pc/dataspill. Det er vi som foreldre som må sette grenser, og ha klare rammer for hva som er til barnets beste!  
La barna delta i matlagingen så ofte som mulig. Det forsterker interessen og forståelsen av hva maten vi spiser inneholder.

Vi blir hva vi spiser .....velg mat med omtanke :)







  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar