Er du lei av Tapas ?
Overrask med MEZE neste gang du skal ha vennefest.
Smakfulle småretter og uforglemmelige appetittvekkere !
Rettene har sin opprinnelse fra Østelige delen av Middelhavsområdene,Nord-Afrika og Midtøsten. Herlighetene egner seg utmerket som "fingermat" & minglemat.
Hummus
Hummus bi tahini |
400 gram hermetiske kikkerter.
1 fedd hvitløk,knuses sammen med 1/4 ts salt
3-4 ss Tahinipasta
2 - 4 friskpresset sitronsaft
1/4 ts malt spisskummen
exstra vergin olivenolje for tynning (kan droppes)
Sett gjerne frem litt ekstra olje til servering også.
Til garnityr:
Paprika og persilleblad
Hummus kan du med fordel lage dagen før, og varme forsiktig opp før servering, eller servere den kald.
Lahama mashvi koftas |
Fylte kjøttboller med lam og bulgurhvete
175 g fin bulgurhvete
225 gram nymalt lammekjøttdeig
1/2 løk - hakkes
Krydder:
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts malt kanel
1/2 ts salt
Skal bli ca 12 stk kjøttboller
Frityrsteking i olivenolje eller solsikkeolje
Fyll til kjøttbollene
1 ss pinjekjerner
1 ss olivenolje
1 liten løk - nøyaktig finnhakking :)
100 gram nymalt lammekjøttdeig
1/2 ts allehånde
en klype med tørkede chiliflak.
1 ss frisk bladpersille eller finhakket koriander.
Salt og pepper etter smak.
Andre populære retter:
Kushari som er laget av linser og pasta, og blir servert med en nydelig kryddret saus
Falafel er en vegetarrett.Fritt oversatt til "bønneboller".Falafel er en populær rett i Midøsten, og smaker fantastisk inntil ferske pitabrød,Tabouleh (salat) og okse - og lammekoftaer.
Tabouleh er en salat med med urter og knust bulgurhvete.Retten har stor popularitet over hele verden, og egner seg ypperlig som et supplement når "Midtøstens tapasbord skal dekkes"
Server Meza når du ønsker en perfekt sosial ramme rundt middagsbordet. La gjestene sitte å småspise og småprate seg gjennom de utallige rettene i timesvis..... Matro og nytelse :)
Oppskrifter&inspirasjon
Utvalget av retter er enormt. "Serverer" derfor noen fine linker som kanskje kan bidra til en god start på høstens mezakokkelering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar